Lammkött i stekgryta
Här kan du använda vilket kött du vill, gärna hals, revben etc med ben.
Perfekt till kött som man inte vet vad man ska göra med.
Dela i lämpliga bitar och bryn köttet lätt (ej nödvändigt).
Blanda krossade tomater, hackad lök och vitlök, lite soya, sweet chili och lite kryddor (timjan, salvia) i en stekgryta.
Koka ihop röran och lägg i köttet.
Låt stå och puttra i någon timme tills dess att köttet släpper från benen.
Servera med potatis eller ris och en sallad.
Lammrevben
Bryn revbenen väl runt om i en stekgryta.
Salta och peppra, häll på några dl vatten och en buljongtärning, tillsätt kryddor t ex basilika, vitlök, tomatpuré eller vad du gillar.
Låt det sedan stå och puttra på svag värme ca 45 min.
Slaksida
Fyll med någon god kryddblandning som du gillar, rulla ihop det med steksnöre.
In i ugnen ca 45 min, 200 grader. Låt det få en knaprig yta.
Skär det sedan i tunna skivor.
Marinerade kotletter med rotsaker
Receptet är beräknat för 4 personer.
6-8 lammkotletter
Marinad:
2 dl olivolja
0,75 dl soya
2 dl rött vin
1 stor gul lök
1 morot
1 lagerblad
1 tsk örtagårdskrydda
2 tsk rosmarin
3 klyftor pressad vitlök
Blanda marinaden, lägg ned köttet i dubbla fryspåsar och låt marinera i minst 3 timmar (gärna längre).
Häll sedan kött och marinad antingen i ugnspanna 225 grader i ca 45 min eller i stkgryta på spisen 40-50 min.
Rotsaker:
10 potatisar
4 morötter
1 kålrot
matolja
salt
honung
Skala kålrot och morötter och skär i stavar, klyfta potatis.
Lägg i oljad ugnslåda, strö över flingsalt och ringla över honung.
Stek i ugnen 250 grader ca 30 min.
Wallmarksgården AB